SİCİL SORGULAMA

Sicil No veya Ad Soyad Giriniz

T.C. Kimlik No veya Doğum Tarihi


Sicil No girişlerini başında sıfır olacak şekilde 7 hane olarak yapınız.
Tarih girişlerini gün.ay.yıl (örn; 01.01.2001) şeklinde yapınız.




10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA GÜNÜ

Bugün 10 Kasım. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yılı.

Türk milleti için 10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk’ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür. O’nu anarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken esas unsurlar Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’e yön veren kurucu ilkelerdir.

Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, devletçilik, halkçılık, inkılapçılık ve laiklik Türkiye Cumhuriyeti’ni var eden asli nitelikler olarak karşımıza çıkmakta, ülkemizin geleceğine ışık tutmaktadırlar. Atatürk’ün, egemenliği kayıtsız şartsız millete ait bir yetki olarak gören anlayışı, Türkiye’mizin bugün sahip olduğu demokratik rejim açısından belirleyici bir öneme sahiptir.

Atatürk, hiçbir zaman ırk, din, etnik köken esasında tanımlanan millet anlayışlarına itibar etmemiştir. O’nun için milletin ayırt edici vasfı, ortak bir tarih ve birlikte yaşama iradesidir. İşte bu yüzden bugün Türkiye, anayasal vatandaşlık zemininde tarih şuuruna ve ortak yaşama iradesine sahip güçlü ve demokratik bir ülkedir.

Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Atatürk, dün olduğu gibi bundan böyle de yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Buna hiç şüphe yoktur.

Sözlerime son verirken Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve şükran duyguları içerisinde anıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.