SİCİL SORGULAMA

Sicil No veya Ad Soyad Giriniz

T.C. Kimlik No veya Doğum Tarihi


Sicil No girişlerini başında sıfır olacak şekilde 7 hane olarak yapınız.
Tarih girişlerini gün.ay.yıl (örn; 01.01.2001) şeklinde yapınız.




GRAND PRIX VE PARA TAEKWONDO

Avrupa Kıtası Elemeleri Türkiye'de

 

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Başkan Vekili Dr. Oktay Duymaz, Asbaşkan Zekeriya Tutar, Genel Koordinatör Ramazan Erçin ile İstanbul Taekwondo İl Temsilcisi Mustafa Bulut katıldı. 

Başkan Şahin basın toplantısında, Avrupa Tekvando Birliği (ETU) Yönetim Kurulu'nda 28 Ocak 2015 tarihinde yapılan oylama sonucunda, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Taekwondo Kıta Elemelerinin Türkiye'ye verildiğini duyurdu.

Yapılan oylamada Azerbaycan'ı geride bırakan Türkiye, bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandı.

16-17 Ocak 2016 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Taekwondo Kıta Elemeleri müsabakalarında sıkletklerinde ilk 2 sırayı alan sporcular 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazanacak.

Türkiye, ayrıca bu sene olimpiyat oyunlarına katılım yolunda puan veren G1 Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası ile birlikte 2015 yılı içinde sadece 4 kez duzenlenecek G4 Grand Prix serisinin 2. ayağına ev sahipliği yapacak.

Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası 12-15 Şubat 2015 tarihlerinde Antalya'da, Grand Prix 2. seri musabakaları ise 18-20 Eylül 2015 tarihleri arasında Samsun'da gercekleştirilecek.

İlki gectiğimiz yıl kasım ayı içerisinde yapılan G1 Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası'na 66 ülkeden 1400'ün üzerinde sporcu katılmıştı. Bu yıl eylül ayında gerçekleştirilecek olan Grand Prix 2. seri müsabakalarında ise olimpik sıkletlerde en iyi 32 sporcu katılabilecek.

Basın toplantısının sonunda Başkan Şahin;

"2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde çok önemli 2 organizasyonun Türkiye'ye alınması, federasyonumuzun yoğun lobi faaliyetleri neticesinde gerçekleşmiş olup, bu dönemde bizlere desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ile Müsteşarımız Sayın Faruk Özçelik ve Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan'a taekwondo ailesi olarak teşekkürü bir borç biliyoruz." dedi.


 Para-Taekwondo Tokyo 2020'de

 

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) 31 Ocak 2015 tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu-Dabi kentinde yaptığı toplantıda Para-Taekwondo'yu 2020 Paralimpik Yaz Oyunlarına dahil etme kararı aldı.

 

Para-Taekwondo Tokyo 2020'de

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) 31 Ocak 2015 tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu-Dabi kentinde yaptığı toplantıda Para-Taekwondo'yu 2020 Paralimpik Yaz Oyunlarına dahil etme kararı aldı.

25 Ağustos - 6 Eylül 2020 tarihleri arasında, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek olan Paralimpik Yaz Oyunları'nda sporcular, para-taekwondonun da içinde bulunduğu 22 branşta olimpiyat madalyası için mücadele verecekler.

Para-Taekwondo Dünya Şampiyonası ise 18 Eylül 2015'de Samsun'da yapılacak. 

Para-Taekwondoda sporcular, başarılarına göre kazandıkları puanlarla dünya sıralamasına girecek ve olimpiyatlarda yarışacak sporcular bu şekilde belirlenecektir.

Para-Taekwondo'nun 2020 Paralimpik Yaz Oyunları'na dahil edilmesi ile ilgili kısa bir açıklama yapan Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, "Taekwondo ailesi olarak para-taekwondonun 2020 Paralimpik Yaz Oyunları'na dahil edilmesinden büyük mutluluk duyduk. Türk taekwondocularının hedefi her zaman zirvedir. Bu kararın tüm camiamız için hayırlı olmasını Canab-ı Allah'tan dilerim" dedi.